Groepswandeling Kompelrock

Zondag 28 augustus 2022 staat onze volgende wandeling met Wandelclub De Wandelaar op het programma. Hiervoor gaan we naar Genk.

We maken er een volledige dag van voor wie dat wil, want na de wandeling kan je genieten van het festival ‘Kompelrock’, zie affiche hieronder.


Er zijn twee wandellussen voorzien, een tocht van 5,3 kilometer en een tocht van 9,3 kilometer. De eerste lus loopt samen met de tweede tot aan de pauzeplaats.

Ziehier de link van onze wandellussen :

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/11442718/wandelroute/kompelrock-de-matentocht-afgeleid

Starten doen we die dag weliswaar pas om 12u00 aan de parking op de hoek van de Kerkstraat en de Margarethalaan in Winterslag (3600 Genk).

De wandellussen leiden ons via de oevers van de Stiemerbeek naar het Natuurgebied De Maten. Daar houden we een pauze in het Bezoekerscentrum De Maten (Slagmolen).

Onze pauze is reeds al voorzien omstreeks 12u30, na een afstand van zo’n 2,5 kilometer. In het Bezoekerscentrum kan je iets te drinken bestellen en nuttigen.

Ook mogen we daar onze eigen picknick nuttigen. Honden zijn er eveneens toegestaan. Let wel : Enkel de eerste lus en Bezoekerscentrum zijn toegankelijk voor honden (mits leiband).

Na onze pauze kunnen de geïnteresseerden hun tocht verder zetten voor de grote lus. Na 4 kilometer komt die lus terug aan bij het Bezoekerscentrum.

Deelnemers aan de korte lus kunnen eventueel in het Bezoekerscentrum wachten op de groep van de grote lus, om nadien gezamenlijk terug te wandelen naar onze startplaats.

Nadien is er de mogelijkheid om te genieten van het gratis festival ‘Kompelrock’, waar diverse eet- en drinkmogelijkheden zijn (op ieders eigen kosten uiteraard).

 

Leden van De Wandelaar wandelen gratis mee en zijn verzekerd.

Niet-leden betalen 2€ en zijn niet verzekerd.

Hopelijk tot dan!

Groeten,

 

Marc, Eddy & Bennet

Wandelclub De Wandelaar

Populaire posts van deze blog

Groepswandeling te Winterslag zondag 2 juli

Groepswandeling Paasmaandag 10 april 2023

Groepswandeling Resterheide – Begijnenvijvers op zondag 13 augustus 2023