Groepswandeling Mijnverleden Waterschei

 Beste wandelliefhebbers,

 Zondag 10 juli 2022 staat onze volgende wandeling met onze Wandelclub De Wandelaar wederom op het programma.

Als locatie hebben we deze keer gekozen voor de omgeving van het Thorpark, de voormalige mijnsite van Waterschei (Genk).

We bieden ook deze keer verschillende wandellussen aan die grotendeels zijn gebaseerd op de plaatselijke wandelroutes.

De grote wandellus die we die dag gaan bewandelen heeft een totale afstand van 11,7 kilometer waarbij we natuur combineren met een typisch mijndorp.

Zie weblink voor deze lus : https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/11051295/wandelroute/thorpark-waterschei-genk-grote-lus-de-wandelaar-2022

Een kortere wandellus die we die dag voorzien heeft een afstand van 5,5 kilometer, en laat ons ook de plaatselijke natuur en de omgeving van de voormalige mijngebouwen ontdekken.

Deze lus vind je via volgende weblink : https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/11051374/wandelroute/thorpark-waterschei-genk-kleine-lus-de-wandelaar-2022

Het is zelfs mogelijk om de kortere lus te verlengen, afhankelijk van de situatie op dat moment. Dan bedraagt de totale afstand van deze lus met uitbreiding 6,8 kilometer.

Voor die lus kan je volgende weblink raadplegen : https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/11051405/wandelroute/thorpark-waterschei-genk-kleine-lus-met-uitbreiding-de-wandelaar-2022

 

Starten voor deze wandeling(en) doen we die dag om 10u30 stipt. Weliswaar niet vanaf het Thorpark, maar wel vanaf de parking van Zaal De Kring, gelegen op de Onderwijslaan 2 in Waterschei (Genk).

Gelieve eventueel zelf je eigen drank en lunchpakket te voorzien die we dan onderweg tijdens onze tocht kunnen nuttigen op plaatselijke picknickbankjes.

Na de wandeling kunnen we vrijblijvend terecht in het horecagedeelte van De Kring, aan onze start/finishplaats, om na te praten en iets te consumeren.

Leden van De Wandelaar wandelen gratis mee en zijn verzekerd. Niet-leden betalen 2€ en zijn niet verzekerd.

Populaire posts van deze blog

Groepswandeling zondag 3 april 2022