Groepswandeling Brunssummerheide

 Beste wandelvrienden,

De heide staat volop in de bloei. Vandaar dat we onze wandeling op zondag 3 september in het teken van de heide plaatsen.
De daaropvolgende wandeling is voorzien op zondag 8 oktober, die zal in het teken van de herfst staan.
We voorzien voor onze heidewandeling een heuvelend wandelparcours van circa 12 km met een uitstapmogelijkheid na een vijftal kilometers.
Wie het volledige parcours aflegt krijgt er 138 hoogtemeters gratis bij.
Wie na 5 km uitstapt zit net in de aanloop naar de hoogste heuvel toe maar ontsnapt aan het grootste hoogteverschil.
Start van de wandeling is nabij het Bezoekerscentrum Brunssummerheide (Schaapskooiweg 99 te Heerlen) zondag 3 september om 10u30 stipt!
Er neven ligt het Restaurant/Pannenkoekenhuis Schrieversheide ( menukaart op https://www.restaurantschrieversheide.nl/menu/ ) dat beschikt over 120 zitplaatsen binnen en een 500-tal buiten.
Er is vlakbij een gratis parking voorzien op de Schaapskooiweg te Heerlen. Als deze volzet is kan je op de Kamperheideweg terecht aan de hondenlosloop (zie plannetje hieronder), deze is ook gratis. Je kan door de bossen terug wandelen naar het bezoekerscentrum toe.
Vooraleer we startten rijden we met 2 of meer auto's op naar de uitstapplaats van de korte afstand (5km), parking Toeristenweg. Met één (of meer) auto's rijden we dan terug naar het bezoekerscentrum op de Schaapskooiweg. Eén auto (of meer) blijft dan achter op deze parking Toerismeweg voor de korte afstand wandelaars. We hebben hier 2x 5km te rijden met de auto waarvoor we circa een kwartier per rit nodig hebben.
Vandaar de duidelijke afspraak dat degenen die de korte afstand van 5 km wandelen dit dan ook op voorhand (ten laatste de dag ervoor) melden aan Jef of Marc en om 10u al aan het begin van de parking op de Schaapskooiweg gereed staan met hun auto of meerij auto. Dan kan hun auto (of meerdere) weggebracht worden naar de parking op de Toeristenweg en ze terug gebracht worden naar de start van de wandeling bij het bezoekerscentrum aan de Schaapskooiweg. Hopelijk kunnen we dan tegen 10u30 van start gaan met de wandeling. We verzamelen hiervoor aan de ingang van het bezoekerscentrum.
Onderweg komen we geen horeca meer tegen, en weinig banken. Vandaar dat we onze picknick voorzien op de uitstapplaats van de korte wandeling, na een 5-tal kilometer, op de parking Toerismeweg.
Zie ook het plannetje met de parkeerplaatsen hier onderaan.
Het volledig parcours met hoogteprofiel en randinfo kan je al ontdekken op:
Het parcours volgt verschillende routes die met gekleurde paaltjes aangeduid zijn:
route 4 lichtblauw
doorsteek aan de koffiepoel 330 meter
route 4 lichtblauw
doorsteek zandzone naar rode beek 400 meter
route 1 rood
route 3 donkergroen
route 5 paars
doorsteek 200 meter rechtdoor
route 6 lichtgroen
route 7 geel
Groetjes,
Jef, Marc, Eddy & Bennet
Wandelclub De Wandelaar

Populaire posts van deze blog

Groepswandeling zondag 5 maart 2023

Groepswandeling zondag 11 december

Groepswandeling te Winterslag zondag 2 juli