Groepswandeling te Winterslag zondag 2 juli

Op zondag 2 juli combineren we onze wandeling met de happening Koer Locale op 't Kliniekse gelegen op de Noordlaan 6A te Winterslag, 3600 Genk.

Koer Locale omvat een lokale ambachtsmarkt, kunst, live optredens en food & drinks op de binnenkoer van 't Kliniekske. 

De parking op het binnenplein is vanwege de activiteiten niet beschikbaar. Parkeren, ook voor de wandelaars, kan gratis langs de Noordlaan. 

We vertrekken zondag 2 juli 2023 stipt om 10u30 aan de ingangspoort van 't Kliniekske, Noordlaan 6A te 3600 Genk.

Vandaar wandelen we even parallel mee met de Noordlaan richting Zonhoven tot over de spoorwegbrug waar we de Staatstuinwijk inwandelen via de Watertorenstraat, parallel met het spoor.  Op het eind van de Watertorenstraat/Staatstuinwijk passeren we de Diyanet Turkse Moskee Fatih. Vandaar gaat het de bossen in van Schemmersberg. De eerste 5 km zitten er al op wanneer we terug door de Schemmersheide richting Zonhoverweg wandelen. Hier kan je stoppen met de wandeling, zie verderop de uitleg hieromtrent.

Aan de overkant zien we de Marrokaanse Moskee Hassan Ebno Tabit staan. We passeren die zijdelings en wandelen in de groene zone tussen de 2de cité en Boxbergheide verder door opnieuw naar de Noordlaan toe. Op de Noordlaan aangekomen maken we eerst nog een plaatselijk rondje om de Sint-Eventiuskerk, binnenkort Unesco Werelderfgoed? Na de spoorwegbrug slaan we dadelijk rechts af. Op de rotonde staat nog een reuzengrootte mijnlamp. Tegenover de verkaveling Voetbalhof was vroeger het stadion van KFC Winterslag gevestigd. Steeds in gevecht zijnde met die van THOR Waterschei, tot beide mijnploegen fusioneerde tot KRC Genk. De site van Winterslag kreeg herbestemming als industriezone (A-plein en stadion) en woongebied (B-plein, nu het Voetbalhof).

We lopen parallel mee met de Tennislaan langs het spoor op tot op het einde van de 3de cité. Via de Sportlaan en langsom de Stiemerbeek belanden we via de Kuilenstraat op de 1ste cité van Winterslag. Via lanen met namen van bomen zoals de Acacialaan, Berkenlaan en Eikenlaan belanden we terug bij ons startpunt op de Noordlaan, maar wel niet vooraleer we een laatste Moskee passeren, Moskee BIF Milli GÖrüs Genclik.

Totale wandelafstand: +- 11,5 km. Voorziene aankomsttijd: tegen 14u.

Pauzes zijn voorzien onderweg voor een zelf meegebrachte picknick en drank. Bij Bakkerij Yagmur, Vennestraat 103 naast Il Toscanini, kan je ovenverse Turkse broodjes kopen. Dat is gelegen op 2 autominuten (1 km) van onze start.

Vanaf 14u begint Koer Locale, maar je kan op voorhand aan ons doorgeven welk eten je wenst te bekomen bij aankomst. Voorts zijn er naast de gebruikelijke frisdranken en koffie's en thee's ook pils en witte en rode wijn te koop.

Degenen die niet de volledige afstand willen/kunnen wandelen kunnen hun auto op voorhand plaatsen op de ruime gratis parking van de Spar winkel aan de Schemmersheide. Deze winkel is open op zondag. Je hebt dan 5,5 km gewandeld.

Een andere optie is om na 7,6 km aan de rotonde van de Noordlaan met de Tennislaan de Noordlaan te blijven volgen. Na een 600 meter ben je dan ook terug aan het Kliniekske. Je hebt dan een 8,2 km gewandeld.

Parcours: zie https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/12901526/wandelroute/winterslag

Volgende wandeling

Onze volgende wandeling is uitzonderlijk gepland op zondag 13 augustus nabij de Begijnevijvers in de buurt van Jef&Mathilde. Jef zal ons hier begeleiden. Meer info volgt.

Ter info: je kan nog met ons mee naar Oostenrijk of Tsjechië zolang er kamers beschikbaar zijn. Alle info op https://wandelkrant.be/aanbiedingen/


Vele wandelgroeten,

Eddy, Marc, Bennet

Populaire posts van deze blog

Groepswandeling Paasmaandag 10 april 2023

Groepswandeling zondag 5 maart 2023